Volledig scherm
De Duitse textieldiscounter KiK trekt in het voormalige Actionpand aan het Broederenplein in Deventer. © archief/Ronald Hissink

Duitse textielreus KiK trekt in voormalige Action-pand aan Broederenplein in Deventer

Het misschien wel langst leegstaande pand van de Deventer binnenstad is weer bezet. De Duitse textieldiscounter KiK trekt naar het Broederenplein. 

Het Duitse bedrijf huurt het pand aan het Broederenplein, waarin eerder discounter Action zat. Het pand heeft zeker tien jaar leeggestaan. KiK heeft ambitieuze plannen in Nederland en wil hier groeien naar honderden filialen, op dit moment heeft het bedrijf er zo’n veertig in Nederland. De keten ziet ook kansen in het oosten van het land.  

De opening van het filiaal aan het Broederenplein staat gepland voor december. KiK is al begonnen met werven van personeel, blijkt uit een advertentie op een vacaturesite. 

Vergevorderd

Dat er iets te gebeuren stond aan het Broederenplein, was al langer duidelijk. Verhuurmakelaar Job Zwart van Rebo gaf in augustus al aan in een vergevorderd stadium te zijn in de onderhandelingen over het voormalige pand van Action. Het gaat om zo’n 600 vierkante meter van het pand van de in totaal zo’n 750 vierkante meter vloeroppervlakte.Het pand heeft sinds januari van dit jaar een nieuwe eigenaar, een ondernemer uit Deventer. 

Binnen en buiten is recent verbouwd. Zo zijn twee schuine hoeken aan de gevel ‘dichtgemaakt’, zodat zich daar geen mensen meer kunnen ophouden.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer