Duizenden bezoekers overspoe­len nieuwe stadsboer­de­rij Schalkhaar: ‘Afgelopen week dagenlang ijs gemaakt’

Met videoHet is alsof de koeien het publiek bewonderen, in plaats van andersom. De unieke ronde koeienstal bij de nieuwe biologische stadsboerderij is een bijzonder onderkomen voor de 35 melkkoeien die het hart vormen van het diervriendelijke boerenbedrijf, dat stad en land moet verbinden. Duizenden bezoekers namen een kijkje op de eerste openingsdag van Heerlijkheid Linde.

1 reactie

 • Joost Boswijk

  1 maand geleden
  Dit maakt de dilemma’s tussen milieubescherming, gediend bij het voorkomen van de uitstoot van stikstofverbindingen en methaan, en de biologische veehouderij overduidelijk zichtbaar. Er is geen simpele, rechttoe-rechtaan oplossing, al doen allerlei groepen, boeren, milieubeschermers en alles daartussen in, of dat wel het geval is. Van 35 koeien kan je niet rondkomen, bij meer wordt de uitstoot al snel te veel.
 1. Melk kopen op de plek waar het vandaan komt? Sanne en Christian gaan voor gloednieuwe biologische stadsboerderij
  PREMIUM

  Melk kopen op de plek waar het vandaan komt? Sanne en Christian gaan voor gloednieu­we biologi­sche stadsboer­de­rij

  De weekboodschappen doen in een boerderijwinkel, dichtbij de stad? Als het aan boeren Sanne en Christian Klein Koerkamp uit Lettele ligt wel. Op Hemelvaartsdag opent hun gloednieuwe boerenbedrijf. Tot die tijd wordt er aan de Slinksmansweg in Schalkhaar volop gebouwd. Over een paar maanden moeten daar tientallen koeien, een boerderijwinkel én ijsmakerij staan.

Deventer