Ton Klunder werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen van Go Ahead Eagles geweigerd bij de toegangspoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Klunder werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen van Go Ahead Eagles geweigerd bij de toegangspoort. © ANP / FOTO HISSINK

Eagles-fan Ton (79) bij Deventer stadion geweigerd om falend vaccinatiebewijs: ‘Als een kind weggestuurd’

Speelt zijn Go Ahead Eagles eindelijk weer in de eredivisie, wordt hij geweerd bij de stadionpoort. Ton Klunder (79) kwam keurig met de CoronaCheck-app en zelfs zijn gele vaccinatieboekje naar de Adelaarshorst voor de eerste thuiswedstrijd van de Deventenaren, maar zijn QR-code was niet geldig. Dus werd hij net zo hard weer naar huis gestuurd.

3 reacties

 • Sander van der Kous

  1 jaar geleden
  Als er één vaccinatie ontbreekt kun je wel een internationale QR-code aanmaken. Er zijn namelijk landen die één vaccinatie al voldoende vinden (bijv. Oostenrijk). Al jarenlang neem ik twee vrienden met een verstandelijke beperking mee naar het stadion. Zij hadden hetzelfde issue als meneer. Het bleek dat de 2e vaccinatie niet stond geregistreerd. Zo sneu dat ze niet naar binnen konden, zij hebben al niet zo veel om zich op te verheugen. Hulde voor de SV voor deze mooie actie!
 • Goossen

  1 jaar geleden
  Oudere supporters zouden zich best kunnen laten helpen door jongere. Ook zou een loket bij de Eagles om die mensen bij te staan wellicht geen gek idee zijn.
 • M Van Deventer

  1 jaar geleden
  Ik ben wel verrast door de opmerking dat de internationale QR code wel zou werken. Die hadden ze toch ook kunnen scannen bij de ingang? Voor zover ik weet bevat die alleen meer privacy gevoelige informatie maar minimaal hetzelfde. (Waarom doet die het wel als de eerste prik "mist")

In samenwerking met indebuurt Deventer