Echtpaar uit Deventer kan overlast van vallende bladeren niet meer aan: ‘De herfst is voor ons als een langzame wurging’

VideoVoor John en Ria Matti uit Deventer kan de zomer niet lang genoeg duren. Want na de zomer volgt de herfst en dan begint de jaarlijkse ellende weer. Dan vallen de bladeren van de bomen. In hun geval: veel bladeren. „We kunnen het domweg niet meer aan, die bomen moeten weg.”

14 reacties

 • H.W.M. Galle

  1 jaar geleden
  Het zou een grof schandaal zijn wanneer die bomen om dit geweeklaag het veld zouden moeten ruimen. Zo stokoud zijn gasten nou ook weer niet. Aanstellers zijn het. Ik ben zelf 75 en mijn vrouw 70 en ruimen elk jaar blijmoedig de gevallen bladeren op. We hebben een grote tuin waar o.a. vijf grote lindebomen van plm. 45 jaar staan. Ik moet er niet aan denken die prachtige bomen te moeten missen. Ik mag toch hopen dat de gemeente niet door de knieën gaat voor dit gezeur.
 • Jolanda Verkade

  1 jaar geleden
  Ze kunnen toch vervangen worden door bomen die niet zo hoog worden? Het afval van de gezonde maar gekapte bomen kan dan in een biomassacentrale. Dan is er groen, hebben meneer en mevrouw er niet zo heel veel last van en hebben huishoudens het lekker warm.
 • A. Bolk

  1 jaar geleden
  Bomen overtreffen persoonlijk belang. Tegelijkertijd hebben deze mensen wel hulp nodig. Valt onder zorg lijkt mij. Misschien kunnen ze een aanvraag indienen bij de gemeente. Die heeft verschillende potjes waaruit dit betaald kan worden. Misschien wel van de hondenbelasting om maar iets te noemen.
 • Bubba Jackson

  1 jaar geleden
  De bosschages, niet het.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Ik ruim ook 2x per jaar het blad in de goot op van mijn bejaarde buren. Daarnaast helpen we elkaar met het blad op de straat. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn???

In samenwerking met indebuurt Deventer