Door één missende stempel wordt Edwin niet gezien als vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Door één missende stempel wordt Edwin niet gezien als vader. © Ronald Hissink

Edwin (53) uit Deventer is op papier geen vader van zijn eigen kind: ‘Allemaal door één missende stempel’

Zijn twee weken oude zoontje woont bij hem, hij verzorgt hem en zijn bloed stroomt door zijn aderen. Toch wordt Edwin van den Ende (53) uit Deventer wettelijk niet erkend als de vader van de kleine Earl David. De reden: één stempel die niet gegeven is toen hij trouwde met zijn vrouw in Kenia. ,,Je weet dat je de vader bent, maar dat wordt niet zo gezien.”

9 reacties

 • Edwin Ende

  2 maanden geleden
  Ze is legaal in Nederland, trouwen in Nederland is niet mogelijk ivm bewijslast niet getrouwd zijn.....en volgens de Keniaanse wet getrouwd. Apostille komt tzt wel goed al duurt het erg lang ivm verkiezingen. Het gaat mij erom dat je ten alle tijden je kind zou moeten kunnen erkennen en niet moeten verzanden in juridische regelgeving.
 • Shirley van den Berg

  2 maanden geleden
  Volgens mij zou je ook via een rechtsgeldige DNA test het vaderschap kunnen aantonen en daarmee de rechter verzoeken je als vader van het kind te erkenen en het gezag over het kind te geven. Dan lijkt het me daarmee ook het kind aantoonbaar nederlander is en is een aanvraag gezinshereniging mischien wel een mogelijkheid om ook moeder bij je te houden. En anders gewoon trouwen voor de nederlandse wet als ze zeggen je officieel niet getrouwd bent omdat papieren uit buitenland ongeldig zijn.
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Je vooral aan alle protocollen houden, dan loop je geen risico. Dat de burgers daar dan het slachtoffer van zijn is een bijkomstigheid
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Volgens mij kan een DNA test het vaderschap vaststellen.
 • Frank Bruggeman

  2 maanden geleden
  Ehm is zijn vrouw hier dan illegaal? Regeltjes, wat een gezeur.

In samenwerking met indebuurt Deventer