Volledig scherm
© Thinkstock

Edwin Evers geniet van elke minuut op podium

RECENSIE - Edwin Evers (1971) uit Hardenberg is een bofkont. Hij is niet alleen succesvol als DJ bij Radio 538; hij heeft ook een droomband om zich heen verzameld waarmee hij een paar maanden per jaar op tournee mag. De drummer en zanger geniet van elke minuut op het podium want hij weet dat het weer snel business as usual is met zijn ochtendshow. Avond aan avond bandleider spelen past niet in het patroon van vroeg naar bed en vroeg op.

Daarom stouwt Edwin, nu het kan, zoveel mogelijk nummers in zijn show: knetterharde dampende covers met elektrische bezetting afgewisseld met intiem akoestisch repertoire van derden in een nieuw jasje. Maar er is ook ruimte voor het zelfgeschreven ontroerende Heimwee, opgedragen aan Evers’ vorig jaar overleden vader. Edwin heeft er vaardig - op een oud bandrecordertje aangetroffen - trompetspel van pa in verwerkt.

De energieke Evers hevelt het jolige Radio 538-sfeertje over naar het theater en wat in de ether werkt, doet dat ook in de zaal. In de intermezzo’s spaart Edwin zich qua zelfspot niet. Hij neemt de tijd voor droogkomische verhalen en geweldige imitaties. Dus bellen de gebroeders Frank en Ronald de Boer op en zingt prins Bernhard vanuit de Duitstalige afdeling van de hemel een moppie mee.

Met vier blazers, twee toetsenisten, bas, gitaar en percussie en een front met Maxine (zang), Tessa Boomkamp (zang, gitaar, drums) en Ferry van Leeuwen (zang, gitaar) kan Edwin alles spelen. Dat de musici razendsnel kunnen schakelen bewijzen ze in het doldwaze halfuur waarin bezoekers met een rad van fortuin bepalen welke liedjes de revue passeren. Een kostelijk slot van een kostelijke voorstelling. Edwin Evers Band

LICHTE MUZIEK

Door Hans Invernizzi

Gezien: Deventer Schouwburg, 10/4 Nog te zien: Zwolle 25/4, Steenwijk 9/5, Apeldoorn 6/6, Hardenberg 19 en 20/6 4 sterren

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer