Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Een jaar de cel in voor bloedige beroving in Deventer

Twee mannen uit Deventer en Zwolle zijn donderdag veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Ze bedreigden een man met een vuurwapen en beroofden hem op gewelddadige wijze van zijn kleding en tas. Het slachtoffer werd bloedend op straat aangetroffen.

De beroving had plaats in een woning in de Smedenstraat in Deventer op 31 augustus 2017. Het slachtoffer was daar om ‘te chillen’, zoals de verdachten op de zitting aangaven. Maar de sfeer sloeg om. Na een woordenwisseling richtte een van de twee verdachten op enig moment een revolver op het slachtoffer. 

Vuistslag

Hij gaf het slachtoffer een klap met dat vuurwapen in zijn gezicht, met een bloedneus als gevolg. Zijn jas en vest werden over zijn hoofd getrokken en de man kreeg een vuistslag op zijn achterhoofd. Het slachtoffer dacht dat hij in zijn nek was gestoken. Nadat zijn tas was afgepakt, bestudeerden de berovers de inhoud hiervan. Dat was het moment dat het slachtoffer, op zijn sokken, de woning wist te ontvluchten. Bloedend vroeg hij op straat om hulp.

Vuurwapen in sok

De 27-jarige verdachte Gerrit de V. uit Deventer en de 27-jarige Mustafa Y. uit Zwolle ontkenden de beroving. De verdachten zijn kort na het voorval aangehouden in een BMW. In de auto lag een vuurwapen, verstopt in een sok van Y. Op basis van al het bewijsmateriaal en de getuigenverklaringen achtte de rechtbank in Zwolle bewezen dat beide mannen het slachtoffer hebben beroofd.
Tegen de mannen was 30 maanden cel geëist.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer