Foto archief. Exact een jaar geleden: ongekend natuurgeweld in Schalkhaar. In Schalkhaar waaien 37 flinke bomen om en ontsnappen vier paarden aan de dood.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto archief. Exact een jaar geleden: ongekend natuurgeweld in Schalkhaar. In Schalkhaar waaien 37 flinke bomen om en ontsnappen vier paarden aan de dood. © FOTO HISSINK

Een jaar na ongekend natuurgeweld in Schalkhaar; de angst voor de eik blijft

VideoHet is deze week een jaar geleden dat Schalkhaar werd getroffen door wonderlijk natuurgeweld. Een krachtige valwind ('downburst’) zorgde voor een ravage in het dorp. Sindsdien probeert de gedupeerde familie Kokke een overhellende boom te laten kappen of snoeien. Vergeefs, want de gemeente is dat niet van plan.

  1. Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggasten verlenen eerste hulp
    PREMIUM
    video

    Para landt bij eerste solosprong op hek in Teuge: campinggas­ten verlenen eerste hulp

    De dropzone van Paracentrum Teuge is schier eindeloos. Parachutisten kun ver uit de richting landen en toch geen probleem hebben. Toch ging het vrijdagochtend mis. Op zijn eerste solo-sprong belandde een parachutist keihard tegen het hek van minicamping ’t Oegenbos in Teuge. Normaal de plek om de gehele dag te genieten van het vliegspektakel voor de neus. Nu verleenden campinggasten eerste hulp.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer