Jinke Hermsen (links) en Marjolein Smeenk op hun kantoor in het centrum van Deventer. Sinds 1 januari zijn ze de nieuwe eigenaren van Rientjes & Partners.
Volledig scherm
PREMIUM
Jinke Hermsen (links) en Marjolein Smeenk op hun kantoor in het centrum van Deventer. Sinds 1 januari zijn ze de nieuwe eigenaren van Rientjes & Partners. © Ronald Hissink

Een reisbureau overnemen in coronatijd? Deze twee dertigers durven het aan in Deventer

Ze organiseerden zakelijke reizen op maat, voor grote groepen, en vlogen regelmatig naar de andere kant van de wereld. Kortom: ze deden alles wat sinds de coronapandemie niet meer kan. Toch namen Marjolein Smeenk (34) uit Terwolde en Jinke Hermsen (33) uit Twello op 1 januari het Deventer bedrijf Rientjes & Partners over. Wat bezielt ze?

 1. Havenkwartier bouwt door: 73 nieuwe, ‘betaalbare‘ koopwoningen
  PREMIUM

  Havenkwar­tier bouwt door: 73 nieuwe, ‘betaalbare‘ koopwonin­gen

  In het Havenkwartier, het van oudsher industriële gebied dat is omgetoverd tot levendige (woon)buurt met horeca, komen 73 nieuwe woningen. De meeste daarvan zijn ‘sociale’ koopwoningen, zodat ook starters een kans krijgen om in het Havenkwartier te gaan wonen. ,,Dat is een belangrijk uitgangspunt voor ons", zegt wethouder Frits Rorink (CDA) bij de toewijzing van het project aan de Apeldoornse ontwikkelaar OMA.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok en dashboard vliegen uit auto, bestuurder zwaarge­wond

 2. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

Deventer