Volledig scherm
PREMIUM
De winkel van Saskia Zwijnenberg in de Broederenstraat draait vanaf dag één goed. © FOTO HISSINK

Een speciaalzaak beginnen in Deventer, hoe overleef je dat?

Een winkel starten terwijl de meeste andere stoppen: het ontbeert Saskia Zwijnenberg niet aan lef. Dat loont, want haar speciaalzaak Toen & Nu in de Broederenstraat loopt goed. Tot haar eigen verbazing.

Deventer is een stenenstad. Die conclusie trekt Saskia Zwijnenberg, eigenaresse van Toen & Nu, na twee jaar succesvol ondernemen aan de Broederenstraat. In het kleine pand struinen gemiddeld zo'n twintig klanten per dag. ,,Er ontstaan zelfs nieuwe ontmoetingen'', vertelt Zwijnenberg (49) met een blije blik. ,,Mensen die elkaar aanvoelen en ervaringen willen delen. Dan heb ik het wel over klanten die actief zijn in de spirituele hoek.''

Kleine en grote beurs

Maar alleen daar kan een winkel natuurlijk niet van bestaan. Haar klantenkring bestaat ook uit kinderen die gul hun zakgeld op de toonbank leggen voor een mooie glinstersteen, en liefhebbers van imposante mineralen en mooie sieraden. Voor de kleine en grote beurs ligt genoeg. En vanaf dag één draait de winkel goed. Tot grote verbazing van Zwijnenberg die zichzelf bij het opstarten nog meerdere malen afvroeg of dit wel een goede beslissing is.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer