Volledig scherm
© eigen foto

Een weekje twitteren vanaf Oxer boerderij

OXE - Berichten van het populaire twitteraccount @Boerburgertweet komen elke week vanaf een andere boerderij in het land. Deze week geeft melkveehoudster Anke Klein Lebbink uit Oxe een inkijkje in haar leven.
Wat krijgt Nederland de komende week voor berichten te lezen op @Boerburgtweet?
Klein Lebbink: „Ik ga onder meer twitteren over de geschiedenis van onze boerderij en over het combineren van het werk op de boerderij en mijn baan bij de gemeente. ”<QA0>

De laatste tijd is er veel te doen om de fosfaatrechten. Ga je daar ook over twitteren?
„Dat komt ongetwijfeld voorbij. Ik zal dan vooral vertellen waarom de huidige onzekerheid er zo inhakt. Maar we zullen het wel zien. Toen we in 1983 na de ruilverkaveling naar deze locatie verhuisden, werd net het melkquotum ingevoerd. Daardoor moesten we onze veestapel terugbrengen van 100 koeien naar 70. Maar we zijn inventieve ondernemers, we vinden altijd een weg.

Wat hoop je deze week te bereiken?
„Ik hoop vooral dat mensen die kritiek hebben op onze sector het lezen, dat ze zien hoe we het doen. Als mensen in de supermarkt beginnen over dierenwelzijn, nodig ik ze ook altijd uit om te komen kijken. Meestal slaan ze dat aanbod dan af, helaas.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer