Sinds haar moeder in 2017 overleed, is Sanne Terlouw van schrijven naar fotograferen geswitcht. Ze fotografeerde bijna veertig eeneiige tweelingen, onder wie haar vriendin Jessica Heijkoop, die in september haar zieke tweelingzus Justia verloor.
Volledig scherm
Sinds haar moeder in 2017 overleed, is Sanne Terlouw van schrijven naar fotograferen geswitcht. Ze fotografeerde bijna veertig eeneiige tweelingen, onder wie haar vriendin Jessica Heijkoop, die in september haar zieke tweelingzus Justia verloor. © Dirk Faber

Eeneiig maar heel verschillend: tweelingen voor de lens van Sanne Terlouw uit Deventer

Schrijfster en fotograaf Sanne Terlouw sprak bijna veertig eeneiige tweelingen en legde ze vast op de gevoelige plaat. Voor haar vriendin Jessica Heijkoop hebben de foto’s een bijzondere betekenis. Zij verloor in september haar zieke tweelingzus.

 1. Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbordjes bij controversiële straatnamen en beelden te plaatsen
  PREMIUM

  Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbord­jes bij controver­siële straatna­men en beelden te plaatsen

  De gemeente Deventer start na de zomer met een onderzoek naar beelden en straatnamen in Deventer die racistisch zijn of een koloniaal verleden hebben. De verwachting is dat naar aanleiding daarvan tien tot vijftien uitlegbordjes geplaatst gaan worden, onder andere bij het beeld van Martinus Steyn (oud-president van Oranje Vrijstraat) bij het station en ‘de Moriaan’ (racistisch) aan de gevel op het Grote Kerkhof.
 2. Oud-spelers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Oranje groeit in toernooi, Wijndal beleeft zelfde als ik in 2006’
  PREMIUM

  Oud-spe­lers GA Eagles werpen blik op EK voetbal: ‘Oranje groeit in toernooi, Wijndal beleeft zelfde als ik in 2006’

  Het Europees kampioenschap voetbal is een week onderweg. Oranje heeft zich geplaatst voor de achtste finale, toernooifavorieten Italië en België hebben sterke optredens laten zien. Hoe kijken oud-spelers van Go Ahead Eagles met een Oranje-verleden aan tegen de EK-ontwikkelingen? Het Oranje van Frank de Boer kan Jan Kromkamp wel bekoren. De 40-jarige trainer van CSV Apeldoorn was als speler van Liverpool zelf onderdeel van de WK-selectie van 2006. ,,Je zit wekenlang op elkaars lip en dat is soms best pittig. Maar de sfeer in het huidige Oranje oogt heel goed.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer