Volledig scherm
foto Ingrid Willems

Eerbetoon fans Eagles na overlijden jonge supporter

DEVENTER - Supporters van Go Ahead Eagles doen een oproep aan het publiek om zaterdag in de vijftiende minuut van de thuiswedstrijd tegen FC Twente massaal te applaudisseren. Dit als eerbetoon aan de plotseling overleden Giovanni van den Heuvel en als steun aan de nabestaanden van de pas 15-jarige jongen.

Giovanni, aanvoerder van het onder 15-team van amateurclub Go-Ahead, was een groot GA Eagles-supporter. Eerder dit jaar staken fans van GA Eagles al NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar, wiens moeder was overleden, een hart onder de riem in de Adelaarshorst. Die beelden gingen de hele wereld over. Social media spelen een rol om de acties op gang te brengen.

De oproep voor de herdenking komt van supporters die Giovanni kenden en is ook gericht aan de Twente-supporters, die het al oppikten via social media.

Giovanni is afgelopen weekeinde herdacht rond het duel van zijn team Go-Ahead. Eagles-trainer Hans de Koning sprak zaterdag voor het duel met Utrecht namens club en selectie live voor de Fox-camera zijn medeleven uit aan de ouders.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer