Volledig scherm
Kinderen in Bathmen op weg naar de Brink. © Henk Habermann

Eerste editie Bathmen telt af smaakt naar meer

Of het tot minder vuurwerkoverlast in het dorp heeft geleid is niet duidelijk, maar de eindbalans van de eerste editie van Bathmen Telt af is zeer positief. Dat meldt de organisatie.

Op de Brink in het dorp was tijdens de jaarwisseling een centrale vuurwerkshow, waarbij de hoop was dat veel Bathmenaren zich zouden verzamelen.

De opkomst was massaal. Er reed zelfs een bus om mensen uit het buitengebied op te halen. Uit alle delen van het dorp waren ouders met kinderen aanwezig met lampionnen en andere verlichting.

Of er voor en na de centrale vuurwerkshow veel minder vuurwerk is afgeschoten is moeilijk te zeggen. Er werd hier en daar toch fors geknald. 

  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer