Kinderen in Bathmen op weg naar de Brink.
Volledig scherm
Kinderen in Bathmen op weg naar de Brink. © Henk Habermann

Eerste editie Bathmen telt af smaakt naar meer

Of het tot minder vuurwerkoverlast in het dorp heeft geleid is niet duidelijk, maar de eindbalans van de eerste editie van Bathmen Telt af is zeer positief. Dat meldt de organisatie.

Op de Brink in het dorp was tijdens de jaarwisseling een centrale vuurwerkshow, waarbij de hoop was dat veel Bathmenaren zich zouden verzamelen.

De opkomst was massaal. Er reed zelfs een bus om mensen uit het buitengebied op te halen. Uit alle delen van het dorp waren ouders met kinderen aanwezig met lampionnen en andere verlichting.

Of er voor en na de centrale vuurwerkshow veel minder vuurwerk is afgeschoten is moeilijk te zeggen. Er werd hier en daar toch fors geknald. 

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer