Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal. © Ronald Hissink / Bewerking: de Stentor

Eerste EK-duel moet Turks-Italiaanse ‘burenruzie’ in Deventer beslechten: ‘Jij verloor vroeger al’

pollVoetbalminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de eerste EK-wedstrijd van Oranje komende zondag. Maar voor twee fanatieke horecabazen op de Brink in Deventer is het vanavond al D-day tijdens het openingsduel Turkije - Italië. IJssalon-baas Pietro Talamini en Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer wacht - net als 43 jaar geleden - een heuse burenruzie. 

0 reacties

  1. Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbordjes bij controversiële straatnamen en beelden te plaatsen
    PREMIUM

    Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbord­jes bij controver­siële straatna­men en beelden te plaatsen

    De gemeente Deventer start na de zomer met een onderzoek naar beelden en straatnamen in Deventer die racistisch zijn of een koloniaal verleden hebben. De verwachting is dat naar aanleiding daarvan tien tot vijftien uitlegbordjes geplaatst gaan worden, onder andere bij het beeld van Martinus Steyn (oud-president van Oranje Vrijstraat) bij het station en ‘de Moriaan’ (racistisch) aan de gevel op het Grote Kerkhof.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer