Volledig scherm
De Leo Halle Tribune wordt zaterdagavond opengesteld voor supporters. © Erna Lammers

Eerste finaleduel Go Ahead Eagles op grote schermen in De Adelaarshorst

Go Ahead Eagles hangt zaterdagavond grote schermen in het stadion en op het stadionplein op, zodat fans niets hoeven te missen van de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie, uit tegen RKC Waalwijk.

De club plaatst twee schermen voor de Leo Halle Tribune, op de achterlijn van het veld. Daarnaast kunnen supporters naar het duel kijken op schermen op het stadionplein en in het supportershome. De wedstrijd in Waalwijk begint om 18.30 uur.

Stadionbeleving

Go Ahead Eagles wil met de schermen supporters die om welke reden dan ook niet naar Waalwijk kunnen afreizen, toch de beleving van het stadion geven. ,,Je bent in het stadion, er toch een beetje bij. En het is een mooi voorproefje voor dinsdag’’, zegt woordvoerder Wouter Rutgers. Hij weet niet hoeveel fans er daadwerkelijk naar de Adelaarshorst komen om het duel op schermen te bekijken. ,,Dat kunnen er honderden zijn, maar als het weer een beetje mee zit ook meer.’’

Fans hebben gratis toegang tot het stadion, dat om 17.00 uur open gaat. Wel vraagt de club een vrije gift voor sfeerteam ADHD. Rond het duel kunnen supporters bij verschillende kramen terecht voor een hapje en een drankje. Om 21.30 uur gaat het stadion weer dicht.

Horeca

Sportcafé De Alm en Café Kaal zenden het duel live uit op tv-schermen. Bij café Braakhekke in Bathmen gaan de bier- en wijnprijzen zaterdagavond speciaal voor Go Ahead Eagles tijdelijk omlaag. ,,Ik verwacht dat er zo’n zestig man hier komen kijken. We maken er een mooie avond van, met lagere prijzen voor drankjes en een paar extra hapjes’’, zegt Wim Tijhuis.

Bezoekers van het evenement Schalkhaar Life die Go Ahead Eagles willen volgen, zijn aangewezen op hun telefoon. De organisatie dacht na over schermen, maar het duel zit de pubquiz in de weg en wordt daarom niet uitgezonden.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer