Volledig scherm
Half mei werden flitspalen geplaatst op de kruising van de Hanzeweg-Amstellaan en Snipperlingsdijk. Die zijn getest en gaan volgende week aan. © FOTO HISSINK

Eerste flitspalen in Deventer gaan volgende week aan

De halverwege mei geplaatste flitspalen op de kruising van Amstellaan - Hanzeweg-Snipperlingsdijk in Deventer - de eerste in de stad - gaan begin volgende week ook echt flitsen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. 

De afgelopen weken werden ze nog getest. Wie toen - mogelijk ongemerkt- is geflitst, krijgt dus geen boete. De flitspalen controleren zowel op maximumsnelheid (max 50 km/u) en op het rijden door rood licht. Het OM besloot de flitspalen te plaatsen, nadat zowel gemeente als politie aangaven dat de kruising onveilig is. 

Gedrag

Volgens het OM moeten de flitspalen het verkeersgedrag verbeteren en daarmee de veiligheid. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of dat is gelukt. Dan bepaalt het Openbaar Ministerie of de flitspalen blijven staan, in overleg met de politie en gemeente. 

De flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Bestuurders die straks door rood rijden én te hard rijden, kunnen volgens het OM een dubbele boete verwachten. 

Noodzaak

Met de plaatsing van de verkeerscamera’s komt een einde aan een lange periode zonder flitspalen in Deventer. Gemeentelijk woordvoerder Maarten-Jan Stuurman geef eerder al aan de Stentor aan dat de noodzaak voor dat soort apparaten er in het verleden voor de gemeente nooit was. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (88%)
  • Hij kan er zeker mee door. (5%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (3%)
3400 stemmen