Eerste lied nieuwe stadstroubadour van Deventer is ode aan koster Marco Heemskerk

Deventer gaat in 2020 vaker van Maarten van Veen horen, de net aangestelde stadstroubadour. Zijn eerste lied gaat over Marco Heemskerk, koster van de Lebuinus. ,,Het is geen vrome aangelegenheid geworden, maar gaat veel meer over de functie die hij voor de stad vervult. Ontmoeting is de essentie.” 

De stadstroubadour voert het nummer officieel voor het eerst uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Deventer. Voor de Stentor wil hij op verzoek wel een heel klein stukje van de sluier oplichten. ,,Soms is het een begrafenis, soms is het een concert. Soms is het een dienst en soms is het een concert. Maar we ontmoeten, ontmoeten, ontmoeten elkaar”, zingt hij als voorproefje in de galmende Lebuinus, met wat bezoekers als toevallige toehoorders. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer