Volledig scherm
PREMIUM
Zo gaat de nieuwbouw van Aldi eruit zien op Bedrijvenpark A1. © Aldi/gemeente Deventer

Effect werkgelegenheid door distributiecentrum Aldi naar Deventer nog onduidelijk

Het is nog de vraag hoeveel banen de bouw van een groot distributiecentrum van Aldi op Bedrijvenpark A1 oplevert voor mensen uit Deventer. Met de Duitse discounter zijn daar geen afspraken over gemaakt. Bovendien hoopt de supermarktketen personeel dat nu nog werkt in distributiecentra in Groenlo en Ommen over te hevelen naar Deventer. Die beide ‘DC’s’ gaan dicht.

Toch verwacht wethouder Thomas Walder (D66) wel dat mensen uit Deventer straks aan de slag kunnen bij Aldi. ,,Het is afwachten of álle huidige medewerkers over willen. Op een gegeven moment wordt bij vervanging van mensen sowieso meer gekeken naar deze regio voor personeel.’’ Walder verwacht dat de bouw zelf en het onderhoud van alle ICT en installaties in het DC werkgelegenheid oplevert voor bedrijven uit deze regio.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer