Eigenaar kledingzaak nuchter na ramkraak: ‘Mogen we die auto niet houden?’

videoKledingzaak Auckland, vannacht doelwit van een brute ramkraak in Deventer, gaat vandaag ‘gewoon’ open. Dat zegt eigenaar Detmer Peerik, die broodnuchter reageert op de brutale roof. ,,We moeten hier ook weer niet te dramatisch over doen.” Tegelijkertijd is de schade enorm, zegt hij. 

Een bedrag kan hij daar nog niet aan verbinden. Hij bevestigt wel dat er voor veel geld kleding is meegenomen. ,,Nogmaals: de schade is enorm”, zegt de ondernemer. Ook aan het pand, want de ravage in zijn zaak is groot. De precieze schade kan hij nu nog niet noemen. ,,Maar we gaan vandaag gewoon draaien.” 

 1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
  PREMIUM
  Poll

  Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

  Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer