Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige bibliotheek van Deventer aan de Brink. © Erna Lammers

Eigenaar oude bibliotheek Deventer: modern Speelgoedmuseum moet hier een plek krijgen

Het Speelgoedmuseum met een eigentijdse invulling heeft bestaansrecht in Deventer en moet een plek krijgen in de oude bibliotheek. Dit zegt Arjen Lagerweij, de eigenaar uit Wilp van de voormalige bibliotheek aan Brink 69/70. Hij ziet mogelijkheden voor een modern Speelgoedmuseum als onderdeel van misschien wel een breder Stedelijk Museum Deventer.

,,Voor mij is er maar één plek waar het Speelgoedmuseum kan komen en dat is de oude bibliotheek, het liefst in combinatie met De Waag. Je kunt het niet één op één over huizen.  Het heeft een stoffig imago, maar is wel een sterke naam die verbonden is aan Deventer. Je moet er een nieuwe draai aan geven. Het moet een Speelgoedmuseum 3.0 worden. Ik zie een Nemo-achtige invulling voor me waarin kinderen onder meer kunnen werken met robots en 3D-printen. Het moet niet alleen voor opa’s en oma’s leuk zijn, maar ook voor hun kleinkinderen”, aldus de eigenaar van de oude bibliotheek.

 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer