Het Deventer horecapaviljoen Meadow op het Deventer Stadsstrand langs rivier de IJssel staat bijna letterlijk onder water. Een waterkering van bigbags houdt het water voorlopig nog buiten de deur.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Deventer horecapaviljoen Meadow op het Deventer Stadsstrand langs rivier de IJssel staat bijna letterlijk onder water. Een waterkering van bigbags houdt het water voorlopig nog buiten de deur. © Theo Urbach

Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”

  1. Vakantiekrapte slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’
    PREMIUM

    Vakantie­krap­te slaat extra hard toe in thuiszorg en zorgcentra: ‘Kunst om de roosters rond te krijgen’

    De personeelsbezetting in de ouderenzorg en thuiszorg is in de zomer altijd al een uitdaging, maar dit jaar is het extra lastig om de roosters rond te krijgen. Een hoger ziekteverzuim en quarantaines maken dat zorginstellingen alle zeilen moeten bijzetten. ,,Het is echt zoeken naar waar nog lucht zit”, zegt directeur Thuiszorg Martin Plant van Carinova in Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer