Volledig scherm
PREMIUM
De productieloods van Werkmakelaar-Oost. © Ronald Hissink

Eigenaren Werkmakelaar-Oost brengen weggenomen goederen terug

Wat gebeurde er voorafgaande aan het faillissement van het door de gemeente Deventer gesubsidieerde Werkmakelaar-Oost? De curator kijkt nog altijd naar de mogelijkheid dat het bedrijf is ‘leeggetrokken’. 

De eigenaren van het het voormalige productiebedrijf Werkmakelaar-Oost in Deventer hebben meerdere producten weggenomen uit het bedrijf toen het faillissement in zicht kwam. Dat blijkt uit een tussentijds verslag van curator Richard van Weelderen, die onder meer kijkt naar ‘paulianeus handelen’. Daarvan is sprake als goederen worden onttrokken in het zicht van een faillissement. Volgens Van Weelderen hebben de eigenaren enkele goederen teruggebracht, na hierop aangesproken te zijn.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3556 stemmen