Volledig scherm
PREMIUM
In de huiskamer kookt Alie wekelijks. De buurtgenoten zijn verdrietig dat ze hun goede werk niet door kunnen zetten. Van links naar rechts: Alie, Lotte, Trijntje, Daan, Geo en Saskia. © FOTO HISSINK

Einde van buurthuis aan de Bierstraat, Villa Voorstad kan huur niet meer opbrengen

Het buurthuis aan de Bierstraat gaat per 1 januari dicht. Stichting Villa Voorstad kan de huursom van 60.000 euro per jaar niet langer opbrengen.

De stichting en haar vrijwilligerswerk voor buurtgenoten met een smalle beurs blijven bestaan. ,,De mensen moeten niet weer achter de voordeuren verdwijnen’’, zegt Lotte Kammelar. ,,Maar 60.000 euro huur per jaar is nooit op te brengen.”

  1. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

    Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

    Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer