Volledig scherm
© Google

Eindelijk koper voor rijksmonument Hofstraat Deventer

DEVENTER - Er lijkt eindelijk een koper te zijn voor het monumentale pand in de Hofstraat. In de vroegere Sallandse Bank zat tot 2013 de Hollandse Goudhandel, sindsdien staat het gebouw leeg.

Designwoonwinkel Carlos in huis is van plan de Smedenstraat in 2018 te verruilen voor een locatie onder de rook van de Lebuïnus. De koop is nog niet helemaal beklonken - want onder voorbehoud van een tijdige overdracht - maar de partijen zijn het al wel eens.

Donderdagochtend presenteerde de koper-in-spe daarom de plannen aan de welstandscommissie van de gemeente. Die moet de verbouwplannen goedkeuren, omdat het gaat om een rijksmonument. Aan de buitenkant van het monumentale pand verandert in de plannen van Carlos in huis niets. De binnenplannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Lang te koop
De huidige, Nunspeetse, eigenaar kocht de Sallandse Bank in 2007 voor 950.000 euro. Via verschillende makelaars werd het de afgelopen jaren te koop aangeboden met een vraagprijs van zelfs 1,15 miljoen euro. Een koper werd niet gevonden. Zelfs toen in oktober 2014 werd geprobeerd het pand online te veilen, lukte dat niet. De biedingen die werden uitgebracht bleven namelijk onder het startbod van 645.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer