Eindelijk! Na acht jaar heeft Deventer zanger Jaman een gouden plaat

videoDe Deventer zanger Jaman heeft een gouden plaat ontvangen voor zijn single Zoals ’t toen was. Deze award voor meer dan 40.000 verkochte exemplaren en meer dan 500.000 views via Youtube, werd in het bijzijn van Frans Bauer uitgereikt tijdens de opnamen van het televisieprogramma Hart voor muziek.

,,Dit had ik echt niet aan zien aankomen. Het is een kroon op mijn werk, na acht jaar singles maken’’, aldus Jaman, die bij de burgerlijke stand bekend staat als Jan Willem van Engelen. Hij groeide op de rivierenwijk in Deventer en trad van kinds af aan op in lokale cafeetjes en bij bijzondere gelegenheden. Mede door toedoen van Ben Rondhuis van de band The White Coments maakte Jaman van zijn hobby zijn beroep, en bracht in 2011 zijn eerste single uit met als titel Ik wil een goede vader voor je zijn.

Platenlabel

Samen met zijn geluidsman Michael Smit is Jan Willem van Engelen het platenlabel JM Music begonnen. De single Zoals ’t toen was, geproduceerd door Manfred Jongenelis en geschreven door Hans Louws, is het eerste nummer dat ze samen hebben uitgebracht, met een gouden award als beloning. ,,Dat het deze vormen aan zou nemen, heeft ons beiden verrast’’, aldus Michael Smit. ,,We zijn al achttien 18 jaar bezig. Zo zie je maar weer, hard werken word beloond. We zijn super trost op het hele team van JM-Music. ‘’

Volledig scherm
De Nederlandstalige zanger Jaman (rechts) toont trots zijn eerste gouden plaat met Frans Bauer. © eigen foto

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer