Volledig scherm
PREMIUM
Eric Draaijer van IJz en So baalt al jaren van de vele scooters die zowat op zijn terras worden geparkeerd. De gemeente handhaafde niet: er was te weinig plek voor de scooters. Daar belooft de gemeente nu iets aan te doen: er komen nieuwe plekken bij voor de scooters en wie straks nog op het Stationsplein stalt, kan een boete verwachten. © FOTO HISSINK

Eindelijk oplossing voor scooteroverlast op Stationsplein Deventer: nieuwe parkeerplekken en boetes

Tientallen foutgeparkeerde scooters staan dagelijks op het Stationsplein: de stalling is vol. Daar komt nu een einde aan, de gemeente gaat nieuwe parkeerplekken maken bij het busstation. Wie daarna nog zijn scooter fout stalt op het Stationsplein, krijgt een prent van 65 euro plus administratiekosten.  

Helemaal spuugzat is Eric Draaijer het, na meer dan twee jaar klagen bij de gemeente. De scooterellende op het pas opgeknapte Stationsplein, vlak voor het terras van zijn zaak IJz en So. Ook nu weer staan er zo'n veertig scooters en brommers rond de trap van de fietsenstalling.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer