Elf nieuwjaarsbaby's geboren in ziekenhuizen in de regio

Waar een groot deel van het land het jaar begon met een goede borrel en vuurwerk, ging het werk op de kraamafdelingen gewoon door. Voor enkele ouders begon het jaar met een nieuwjaarskindje. Een rondje langs de ziekenhuizen:

In het St. Jansdal in Harderwijk kwam het jongetje Timor op nieuwjaarsdag als eerste ter wereld. Om 05.27 uur was hij de eerste nieuwe Harderwijker. Na de bevalling is het kindje met zijn ouders meegegaan naar Zeewolde.

Timor was dit jaar de eerste baby in het St. Jansdal in Harderwijk.
Volledig scherm
Timor was dit jaar de eerste baby in het St. Jansdal in Harderwijk. © st. Jansdal Harderwijk

Het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg verwelkomde om 03.45 uur  het eerste nieuwjaarskindje. Het meisje Fayén werd geboren. Even voor middernacht om 23.53 uur kwam er een tweede Hardenberger bij. Jonathan zag net voor 2 januari voor het eerst het levenslicht.

De verloskundigen in het Deventer Ziekenhuis hebben op nieuwjaarsdag twee jongetjes op de wereld geholpen. Het eerste jongetje werd om 08.30 uur geboren. 's Avonds om 19.30 uur kwam er nog een tweede mannetje bij.

Bij de twee Gelre Ziekenhuizen kwamen de baby's pas aan het einde van nieuwjaarsdag op de wereld. In de vestiging in Zutphen werd om 20.42 uur een jongetje geboren. In het ziekenhuis in Apeldoorn had het niet veel gescheeld of er was geen kindje op nieuwjaarsdag geboren. Om 23.20 uur zag een meisje voor het eerst het levenslicht. 

Thijn van As was maandag de eerste nieuwjaarsbaby in ziekenhuis Isala in Zwolle. Hij werd op nieuwjaarsdag om 00.23 uur geboren. Daarmee was hij de eerste ziekenhuisbaby in het verspreidingsgebied van De Stentor. In het Isala Diaconessenhuis in Meppel zijn bevallingen sinds 1 januari 2013 niet meer mogelijk.

Thijn van As was de eerste Isala-baby van 2018.
Volledig scherm
Thijn van As was de eerste Isala-baby van 2018. © Sander van As

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer