Volledig scherm
Alle dansgroepen komen aan het slot nog een keer het podium op van de Deventer Schouwburg. Op de voorgrond dansgroep Pulse. © Erna Lammers

Elfde editie Deventer Dans Dagen begint donderdag

DEVENTER - Deventer begint donderdag aan de elfde editie van de Deventer Dans Dagen. Tot en met zondag wordt er op diverse plekken in de stad gedanst.

De Deventer Dans Dagen strijken dit jaar voor het eerst ook neer in Fooddock in het Deventer Havengebied. Zaterdag zijn er workshops en is er een dansvloer ingericht. Die zijn niet alleen bestemd voor jongeren, ook opa's en oma's, vader en moeder, oom en tante zijn welkom.

Met de workshops en dansvloer voor oudere (en jongere) dansers willen de organisatoren alle leeftijden een plekje geven in het evenement. Elders in de stad zijn er die dag workshops voor jongeren tot boven de dertig jaar.

De Deventer Dans Dagen zijn vorige week al begonnen met de voorrondes van de Urban Dance Battle, die vrijdag zijn finale kent. Donderdag staat met Maria Juncal & Company het eerste avondvullende programma in de agenda, vrijdag gevolgd door Jakop Ahlbom & ICK Amsterdam.

Zondagmiddag is de uitsmijter met Deventer Danst, waar tientallen dansers aan meedoen, inclusief de winnaars van de Urban Dance Battle. Naast dertig groepen van tien Deventer dansscholen treden er met Qu-Ling Zweverink (13) en Elena Lachininoto (23) twee Deventer danstalenten op, die elders een professionele opleiding volgen.

Meer informatie op www.deventerdansdagen.nl.

Volledig scherm
Elena Lachininoto, een van de twee Deventer danstalenten die elders een professionele dansopleiding volgen. Zondag danst ze op Deventer Danst.
Volledig scherm
Maria Juncal, een van de professionele dansers op de Deventer Dans Dagen.
Volledig scherm
Qu-Ling Zweverink, zondag te zien in de schouwburg. © Foto Ronald Hissink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer