Adventskalender in Deventer: wandelen langs steeds meer versierde ramen rond de binnenstad. Nummer 1 en 2 op de Zandweerd zijn al 'open'.
Volledig scherm
Adventskalender in Deventer: wandelen langs steeds meer versierde ramen rond de binnenstad. Nummer 1 en 2 op de Zandweerd zijn al 'open'. © Angelique Rondhuis

Elke dag plopt ergens een adventsraampje als verrassing op in een van de straten van Deventer

De eerste twee ramen zijn versierd. Er volgen er nog minstens 24. Allerlei Deventenaren bouwen zo samen hun eigen adventskalender op. In plaats van elke dag een vakje open, komt er elke dag een mooi versierd raam bij. Aan het einde is er een wandeling te maken van een kilometer of vijf, schat dominee Saar Hoogendijk van de Lebuinuskerk.

 1. Waarom de wonderlijke reis van trainer Van Wonderen kan eindigen met clubrecord én eeuwige roem bij GA Eagles
  PREMIUM

  Waarom de wonderlij­ke reis van trainer Van Wonderen kan eindigen met clubrecord én eeuwige roem bij GA Eagles

  Go Ahead Eagles is bezig aan een wonderlijke reis door de eerste divisie. Knappe zeges, gekke uitglijders, opmerkelijke cadeautjes, coronapandemie, voorliefde voor kunstgras en de aloude antipathie tegen jeugdploegen. Trainer Kees van Wonderen is exact halverwege het seizoen hard op weg om eeuwige roem te vergaren in Deventer en verdient de credits voor zijn nieuw geschapen voetbalbolwerk.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit
  Play

  Sneeuw in Nederland: zo ziet dat eruit

 2. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

Deventer