Ard Cools en Merel van Erp stellen dat Epse steeds meer te verduren krijgt en hebben een bewonersplatform opgericht. ,,Laatst is hier zelfs een sportvliegtuigje neergestort, in een weiland. Dat is niet normaal, je schrikt. Het had erger kunnen aflopen.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Ard Cools en Merel van Erp stellen dat Epse steeds meer te verduren krijgt en hebben een bewonersplatform opgericht. ,,Laatst is hier zelfs een sportvliegtuigje neergestort, in een weiland. Dat is niet normaal, je schrikt. Het had erger kunnen aflopen.’’ © Ronald Hissink

Epse bundelt krachten: ‘Op grens met gemeenten Deventer en Lochem liggen we in vuurlinie’

Vliegtuigjes die vanaf vliegveld Teuge ‘capriolen’ uithalen, precies boven het dorp en laatst zelfs is er zelfs eentje neergestort. Windmolens die buurgemeente Deventer én het eigen Lochem richting het dorp willen plaatsen. Het Epser bos, waar op de karakteristieke zandwegen een lint aan beton dreigt voor een snelfietsroute. Bedrijventerrein A1 dat oprukt. Epse voelt zich bedreigd en bundelt de krachten. ,,Als dorp op de grens van twee gemeenten krijg je steeds meer voor de kiezen.”

1 reactie

 • J. Wierda

  2 maanden geleden
  Helemaal los gezongen van de voortschrijdende tijd, daarmee losgezongen van de realiteit. Bol van behoudzucht, gaat het het leven voor u op de vlucht.
 1. Kritiek op communicatie gemeente Voorst over sluiting spoorwegovergangen: ‘Absurd hoe het nu gaat’
  PREMIUM

  Kritiek op communica­tie gemeente Voorst over sluiting spoorweg­over­gan­gen: ‘Absurd hoe het nu gaat’

  Gesloten of stevig aangepaste spoorwegovergangen wekken bij inwoners van Twello grote zorgen over de bereikbaarheid en veiligheid in hun dorp. En die zijn de afgelopen tijd niet weggenomen door de gemeente Voorst. Mensen voelen zich niet gehoord, zo blijkt. Volgens de twee grootste oppositiepartijen in de gemeenteraad is dit het zoveelste voorbeeld van gebrekkige participatie.
 2. Deventer windmolens straks inzet verkiezingen, eerste ‘slag’ is voor tegenstanders
  PREMIUM

  Deventer windmolens straks inzet verkiezin­gen, eerste ‘slag’ is voor tegenstan­ders

  De vraag of Deventer meer windmolens moet plaatsen en waar die dan komen, zal een grote rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat verwachten gemeenteraadsleden, maar ook inwoners op Colmschate en omgeving, die tegen windturbines in twee gebieden in die omgeving zijn. De politiek ging woensdag voor die plannen liggen, tegenstanders juichen nog niet. ,,Prima, laat heel Deventer in maart maar z’n mening over windmolens geven.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer