Ed den Besten, met op de achtergrond het gebied van Topicus en links het pand dat het IT-bedrijf wil slopen om er een woontoren te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed den Besten, met op de achtergrond het gebied van Topicus en links het pand dat het IT-bedrijf wil slopen om er een woontoren te bouwen. © FOTO HISSINK

Ergernis over verzet tegen Topicus-toren: ‘Deze ontwikkeling is juist goed voor Deventer’

Mag Topicus met een woontoren flink de lucht in tegenover het NS-station? Ja, wees niet zo bang voor grootstedelijke ontwikkelingen rond de binnenstad en onderken het belang van het IT-bedrijf voor Deventer. Dat stelt Ed den Besten, voorman van de koepel voor het Deventer bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen. ,,We mogen soms wel meer met de tijd en ontwikkelingen mee gaan in Deventer.”

2 reacties

 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Met tijd en ontwikkeling meegaan...... Deventer heeft voor eigen bewoners geen woningen, voor studenten is er alles. Geld,geld,geld. Laat Deventer zoals het nu is er is al genoeg moois kapot gemaakt.
 • Roland Vrugteveen

  2 jaar geleden
  Kan er niet gekeken worden naar een andere locatie, zoals het pand op de hoek van het Churchillplein/Handelskade, waar het Chinese restaurant heeft gezeten. Staat al jaren leeg, ligt niet tegen het beschermd stadsgezicht aan en is binnen loopafstand van de rest van de Topicus-locaties. Ingeborg Vrugteveen, deventer.
 1. Moreel beroep werknemers Deventer Ziekenhuis op pensioenfonds: ‘Stop met fossiele investeringen’
  PREMIUM

  Moreel beroep werknemers Deventer Ziekenhuis op pensioen­fonds: ‘Stop met fossiele investerin­gen’

  Via een petitie met 366 handtekeningen, doen werknemers van het Deventer Ziekenhuis een moreel appel op hun Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) te stoppen met investeringen in olie- en gasbedrijven, de fossiele industrie. Vandaag boden Hester Temmink, Anna van der Maas en Laurens Lentfert de petitie aan in Zeist. ,,Investeringen in fossiel staan haaks op zorg en welzijn.”

In samenwerking met indebuurt Deventer