Ed den Besten, met op de achtergrond het gebied van Topicus en links het pand dat het IT-bedrijf wil slopen om er een woontoren te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed den Besten, met op de achtergrond het gebied van Topicus en links het pand dat het IT-bedrijf wil slopen om er een woontoren te bouwen. © FOTO HISSINK

Ergernis over verzet tegen Topicus-toren: ‘Deze ontwikkeling is juist goed voor Deventer’

Mag Topicus met een woontoren flink de lucht in tegenover het NS-station? Ja, wees niet zo bang voor grootstedelijke ontwikkelingen rond de binnenstad en onderken het belang van het IT-bedrijf voor Deventer. Dat stelt Ed den Besten, voorman van de koepel voor het Deventer bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen. ,,We mogen soms wel meer met de tijd en ontwikkelingen mee gaan in Deventer.”

2 reacties

 • Vermolen

  7 maanden geleden
  Met tijd en ontwikkeling meegaan...... Deventer heeft voor eigen bewoners geen woningen, voor studenten is er alles. Geld,geld,geld. Laat Deventer zoals het nu is er is al genoeg moois kapot gemaakt.
 • Roland Vrugteveen

  7 maanden geleden
  Kan er niet gekeken worden naar een andere locatie, zoals het pand op de hoek van het Churchillplein/Handelskade, waar het Chinese restaurant heeft gezeten. Staat al jaren leeg, ligt niet tegen het beschermd stadsgezicht aan en is binnen loopafstand van de rest van de Topicus-locaties. Ingeborg Vrugteveen, deventer.
 1. KAART | Eén gemeente blijft Zwartewaterland voor als 
landelijke coronabrandhaard, maar wel minder besmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Eén gemeente blijft Zwartewa­ter­land voor als landelijke corona­brand­haard, maar wel minder besmettin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal besmettingen in Oost-Nederland ligt maandag zoals wel vaker lager dan in het weekend, maar dat maakt het niet minder zorgelijk. Ten opzichte van zeven dagen eerder werden er fors meer positieve gevallen van het coronavirus geregistreerd. Zwartewaterland heeft sinds enkele dagen het stokje van Staphorst als coronabrandhaard van de regio overgenomen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer