Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Stegink, neemt hier als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de honneurs waar voor de burgemeester bij het defilé van de Avondvierdaagse op het Grote Kerkhof. © FOTO HISSINK/archief

Erik Stegink (53), ‘boertje’ uit Bathmen gaat voor zetel in Den Haag: ‘Platteland te weinig gehoord in Tweede Kamer’

In 1993 begon hij in de toenmalige gemeente Bathmen als piepjong raadslid. Erik Stegink is 27 jaar later met die Bathmense partij de grootste van Deventer en verlaat per 1 januari de gemeenteraad. Het doel: de Tweede Kamer in met de BoerBurgerBeweging. ,,Ze zagen ons in Deventer ook aanvankelijk als boertjes, kijk waar we nu staan.”

  1. Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfotograaf stuit op roedel wolven

    Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfoto­graaf stuit op roedel wolven

    Frenky uit Deventer heeft één regel als hij op straat loopt. Hij begroet je niet als eerste, want dat zou nog wel eens tot een conflict met je partner kunnen leiden als die naast je loopt. Frenky is namelijk al 50 jaar de trotse bezitter van een seksshop in Deventer. Dit is één van de verhalen van afgelopen week die je absoluut gelezen moet hebben, maar er zijn er zeker nog meer die het teruglezen waard zijn. Een overzicht:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer