Peter de Zeeuw.
Volledig scherm
Peter de Zeeuw. © Ronald Hissink

Ernstig zieke Peter van UD uit Deventer genomineerd voor Clubheld van het Jaar

Peter de Zeeuw is de Overijsselse genomineerde voor de titel Clubheld van het Jaar. Deze landelijke verkiezing wordt mede georganiseerd door de Rabobank, het AD en deze krant. De verkiezing is in het leven geroepen om vrijwilligers van sport- of cultuurverenigingen in het zonnetje te zetten.

Peter is vrijwilliger bij sportvereniging Koninklijke UD uit Deventer en neemt het in de verkiezing op tegen genomineerden uit elf overige provincies, onder wie Heidi van de Ridder van het Elspeets Fanfare Korps (EFK), die genomineerd is namens Gelderland.

Een deskundige jury maakt de winnaar bekend op 17 december tijdens een feestelijke uitreiking van de award.

Ernstig ziek

In de motivatie om Peter te nomineren, schrijft een medelid van Koninklijke UD over de trainer/coach: ‘Ik heb diep respect voor Peter, die ondanks zijn slechte gezondheid en prognose zo vol passie voor de club en het spelletje voetbal gaat. Ik vind het zo bijzonder te zien dat hij alle energie die hij nog heeft hier volledig in stopt. Echt niets is hem te veel.’

Een ander lid: ‘Peter is ongeneselijk ziek, maar zet zich nog 100 procent in voor de club en met name voor de jeugd. Hoelang hij dit nog kan doen, weten we niet, maar de berichten worden steeds slechter en de behandelingen steeds heftiger.’’

Beduusd

Peter is 25 november nog geëerd door zijn club met een duel tussen Jong Go Ahead en de spelers van UD die onder zijn leiding staan. Oud-Go Ahead- en Feyenoordspeler Dick Schneider heeft toen de officiële aftrap verricht.

De Zeeuw, tevens Feyenoordfan, stamelde toen beduusd in bijzijn van zijn vrouw en kinderen: ,,Niet normaal. Bedankt allemaal voor het komen. Dat had niet gehoeven.’’

Feest voor de hele club

Nederland telt 50.000 stichtingen en verenigingen. Zij vormen het grootste sociale netwerk van ons land en zijn ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid én ontdekt wordt.

Sport- of cultuurclubs kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers en iedere club heeft wel een vrijwilliger die zich altijd moeiteloos inzet en onmisbaar is. Of het nou gaat om administratieve taken, het opbouwen van het podium, bardiensten draaien of het geven van trainingen, niks is te veel voor de clubheld.

Om deze helden in het zonnetje te zetten is de verkiezing Clubheld van het Jaar in het leven geroepen. Hierbij kon iedere club deze ‘supervrijwilliger’ nomineren.

De uiteindelijke Clubheld van het Jaar wint behalve een award, ook een feest voor de hele club.

  1. LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    LIVE | Corona in de regio: Bakkerij Wezep helemaal klaar met roddel in het dorp, tulpeiland Zeewolde deels op slot

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer