Volledig scherm
© Eigen foto.

Etty Hillesum Lyceum naar NK debat

DEVENTER - Liefst 123 scholen uit het voortgezet onderwijs gaat met elkaar in debat op de 19e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. Ook het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer is van de partij.

Scholen uit heel Nederland reizen vrijdag 2 december naar Utrecht voor de derde en laatste voorronde. De leerlingen oefenen al weken en hopen hoge ogen te gooien om zo een plek in de finale te bemachtigen. Ook vorig jaar deed het Etty Hillesum Lyceum mee aan het kampioenschap. Een overwinning zat er echter niet in.

De leerlingen gaan met elkaar in debat over actuele maatschappelijke thema's. Het kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het ministerie van onderwijs, de Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Gastlocatie dit jaar is het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

De scholieren kunnen de debatstellingen vooraf voorbereiden, maar horen pas vlak voor het debat of zij voorstander of tegenstander moeten zijn. Ook volgt er ter plekke een nieuwe stelling waarop de leerlingen zich niet hebben kunnen voorbereiden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer