Even geen beschuitje met jam, maar een Hollandse Nieuwe in het Deventer ziekenhuisbed

vudeiDe jeugd is dan steeds minder te porren voor een nieuwe haring, maar voor patiënten van het Deventer Ziekenhuis was de Hollandse Nieuwe woensdagmiddag een ware culinaire verrassing.

Op de eerste verkoopdag van de Hollandse Nieuwe ging Rosanne ter Beek in Spakenburgse klederdracht samen met haar man Pim Veldhoen langs ziekenhuisbedden om ze te trakteren op een haring. Ze deden dat op verzoek van het Deventer Ziekenhuis. ,,We willen patiënten graag verrassen en even uit hun ziekenhuis-setting halen en je ziet dat ze het waarderen’’, zegt Linda Roes van het ziekenhuis.

Super gezond

Voor Rosanne en Pim van Vishandel Ter Beek was het de eerste keer dat ze met haring door het ziekenhuis trokken. ,,We willen graag mensen stimuleren haring te eten. Dat past ook goed bij het ziekenhuis, want het is super gezond. Gelukkig maken we volwassenen daar nog heel blij mee, maar de jeugd haakt wel af. Zij willen gewoon gebakken vis’’, zegt Ter Beek.

Dat de haringgeur nog even in de gang bleef hangen, deerden patiënten, bezoekers én Pim niet. ,,Er zijn wel meer dingen die lekker zijn en toch stinken, zoals kibbeling.’’

Volledig scherm
Tiny Heethaar neemt een haring dankbaar in ontvangst van Rosanne ter Beek, op de eerste verkoopdag van de Hollandse Nieuwe. © Kevin Hagens
  1. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
    PREMIUM

    Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

    Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer