Even geen beschuitje met jam, maar een Hollandse Nieuwe in het Deventer ziekenhuisbed

vudeiDe jeugd is dan steeds minder te porren voor een nieuwe haring, maar voor patiënten van het Deventer Ziekenhuis was de Hollandse Nieuwe woensdagmiddag een ware culinaire verrassing.

Op de eerste verkoopdag van de Hollandse Nieuwe ging Rosanne ter Beek in Spakenburgse klederdracht samen met haar man Pim Veldhoen langs ziekenhuisbedden om ze te trakteren op een haring. Ze deden dat op verzoek van het Deventer Ziekenhuis. ,,We willen patiënten graag verrassen en even uit hun ziekenhuis-setting halen en je ziet dat ze het waarderen’’, zegt Linda Roes van het ziekenhuis.

Super gezond

Voor Rosanne en Pim van Vishandel Ter Beek was het de eerste keer dat ze met haring door het ziekenhuis trokken. ,,We willen graag mensen stimuleren haring te eten. Dat past ook goed bij het ziekenhuis, want het is super gezond. Gelukkig maken we volwassenen daar nog heel blij mee, maar de jeugd haakt wel af. Zij willen gewoon gebakken vis’’, zegt Ter Beek.

Dat de haringgeur nog even in de gang bleef hangen, deerden patiënten, bezoekers én Pim niet. ,,Er zijn wel meer dingen die lekker zijn en toch stinken, zoals kibbeling.’’

Volledig scherm
Tiny Heethaar neemt een haring dankbaar in ontvangst van Rosanne ter Beek, op de eerste verkoopdag van de Hollandse Nieuwe. © Kevin Hagens
  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer