Volledig scherm
© anp

Even je huisarts appen? In Deventer kan dat nu

Ruim 180.000 inwoners van de regio Deventer en Salland kunnen vanaf vandaag via een mobiele app een afspraak maken met de huisarts of een herhaalrecept aanvragen. 

Zelfs een digitaal doktersconsult behoort tot de mogelijkheden, en binnenkort zijn via de app ook labuitslagen in te zien. De alles-in-een-app heet Dokter Dichtbij en is vooralsnog uniek in Nederland.

DigiD

Omdat er een medisch beroepsgeheim geldt en de privacy van patiënten voorop staat, is de app beveiligd via DigiD, het digitale beveiligingssysteem van de overheid waarmee onder meer ook de Belastingdienst werkt.

Zorgverzekeraar Salland, de gemeente Deventer en de huisartsen hebben de ontwikkelkosten van de app voor hun rekening genomen. Het idee is overigens dat de app uiteindelijk juist geld gaat besparen. ,,Daarnaast hopen we dat doordat de doktersassistent minder vaak de telefoon hoeft op te nemen, die meer tijd heeft voor patiënten", zegt Lidwien Kruijswijk Jansen van huisartsenkoepel HCDO.

Alle 62 bij de HCDO aangesloten huisartsenpraktijken gaan de app gebruiken. Dat zijn de praktijken in de gemeenten Deventer en Raalte, en in Twello, Terwolde, Wilp, Holten, Espe, Gorssel, Laren en Olst. De app komt overigens niet in plaats van het reguliere contact, het blijft 'gewoon' mogelijk om te bellen met de huisarts voor een afspraak of herhaalrecept.

De app is vandaag gelanceerd en te downloaden voor Apple en Android. (Dr. Dichtbij)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer