Linda Olthof en haar zoon Jimmy op een foto uit mei van dit jaar (foto familie-archief Olthof)
Volledig scherm
Linda Olthof en haar zoon Jimmy op een foto uit mei van dit jaar (foto familie-archief Olthof) © Familie-archief Olthof

Familie Linda en Jimmy: 'Dank voor
de ontelbare tekenen van medeleven'

De familie staat vrijdag voor de droeve taak om een uitvaartplechtigheid voor de gedode Linda Olthof en zoontje Jimmy uit Deventer voor te bereiden. ,,Dank voor de ontelbare tekenen van medeleven", zeggen ze.

De familie van Linda Olthof (47) en haar zoontje Jimmy (6), die op 30 juli het slachtoffer werden van de schietende James Shields in New York, is begonnen met de voorbereidingen van uitvaartplechtigheid die  vrijdagmiddag vanaf twee uur wordt gehouden in het crematorium in Zutphen. Nu de stoffelijke overschotten in Nederland zijn gearriveerd 'kunnen we na twee weken van onzekerheid over hun exacte thuiskomst, eindelijk een passend afscheid voorbereiden'.

Veel steun

De familie Olthof zegt dat vandaag in een verklaring aan de pers. ,,De familie heeft veel steun aan de ontelbare en hartverwarmende tekenen van medeleven, waarvoor zij iedereen hartelijk wil danken. Ook willen we bijzondere dank uitspreken voor de medewerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Nederlands consulaat in New York en de KLM voor het begeleiden van de familie".

Media: wegblijven

De media zijn met klem verzocht vrijdag weg te blijven bij de uitvaartplechtigheid in Zutphen.  Uitvaartbegeleider George Borstlap van Dela in Twello: ,,Wij vragen om respect en tijd voor de nabestaanden, zodat zij dit onbeschrijfelijke verlies in alle rust kunnen verwerken."

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer