Volledig scherm
PREMIUM
Het smalle fietspad op de spoorbrug over de IJssel. © Ronald Hissink

Fietsersbond: vaart met aanpak Deventer spoorbrug

Deventer en de regio Stedendriehoek doen te weinig voor de gewenste verbreding van het fietspad op de spoorbrug . Die smalle fietsverbinding over de IJssel is al jaren hét Deventer knelpunt voor fietsers . Door onder meer de oprukkende, snelle E-bike neemt het aantal gevaarlijke situaties toe op de brug, aldus de kritische Fietsersbond in Deventer. 

Eind 2016 is onderzocht wat verbreding globaal gaat kosten. ,,We hebben de indruk dat er sindsdien weinig gebeurt’’, aldus secretaris Bas van Roessel van de belangenbehartiger. ,,Het smalle fietspad is al jaren een probleem. Twee fietsers kunnen elkaar al nauwelijks fatsoenlijk inhalen. Dan heb ik het nog eens over scooters en voetgangers op het fietspad, die daar niet horen.’’

  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer