Volledig scherm
In de ochtend onstonden diverse files op de A1 na ongevallen. © News United/Jan Willem Klein Horstman.

Files op A1 tussen Hengelo en Deventer na ongevallen inmiddels opgelost

Het verkeer stond vanmorgen op de A1 volledig vast. Door ongelukken stonden er files in beide richtingen tussen Bathmen en Rijssen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, mensen werden nagekeken in de ambulance. Over hun verwondingen is niets bekend. 

Op de snelweg van Hengelo richting Deventer werd een rijstrook afgesloten na een kettingbotsing met zes auto's. Op de rijbaan de andere rijrichting uit vond ook een ongeval plaats, daar botsten twee auto’s op elkaar. In totaal zijn vijf auto’s weggesleept. Tussen Rijssen en Bathmen ontstond een flinke vertraging van anderhalf uur. De andere kant op deden automobilisten er 45 minuten langer over. 

Volledig scherm
File op de A1 in beide richtingen © ANWB
  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer