Volledig scherm
Personenauto wordt achterop de autoambulance gereden. © Rens Hulman

Files op de A1 na aanrijdingen tussen Apeldoorn en Deventer

Door enkele ongevallen op de A1 tussen Apeldoorn en Deventer zijn vrijdag tegen het eind van de middag en aan het begin van de avond enkele malen files ontstaan.  

Kort voor vier uur was er een kop-staartbotsing nabij de IJsselburg waarna de rechterrijstrook enige tijd was afgesloten. Volgens de ANWB liep de file in korte tijd op tot zo'n elf kilometer. De weg was later weer open.

Opnieuw raak

Maar nog geen twee uur later was het opnieuw raak. Ter hoogte van Twello liep het verkeer na een ongeval weer vast. De ANWB meldde files/langzaam rijdend verkeer over een lengte van zeven, acht kilometer. 

Hetzelfde net na zes uur. Door een ongeval werd een rijstrook afgesloten tussen Voorst en Bathmen. Na korte tijd was de weg weer vrij, maar auto's kwamen volgens de ANWB weer in een file terecht van zo'n tien kilometer. 

De extra reistijd per ongeval was steeds ongeveer een half uur. 

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer