Filevaren voor Deventer plezierjachten na opening sluis

video & updateEigenaren van plezierjachten in de Deventer jachthaven konden zaterdag eindelijk hun bootjes naar de winterstalling varen. De Prins Bernhardsluis, die door de extreem lage waterstanden sinds augustus buiten gebruik was, ging voor hen weer open. 

,,Eindelijk.’’ Met een grote grijns op zijn gezicht vaart Nick Szejnoga de Prins Bernhardsluis in Deventer weer uit. De 26-jarige Deventenaar ligt vooraan in de sluis en is de eerste plezierjachteigenaar die zijn boot naar de winterstalling kan varen. ,,Normaal doen we dat met wat mooier weer en niet in de regen en kou, maar we moeten het er maar mee doen.’’

  1. GroenLinks-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    GroenLinks-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. GroenLinks-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer