Volledig scherm
PREMIUM
Werkmakelaar-Oost aan de Hamburgweg in Deventer. Het bedrijf kreeg maandagochtend de FIOD over de vloer. © Judah Bolink

FIOD lichtte ondernemer uit Deventer van bed om handel richting Syrië

Het in Deventer gevestigde bedrijf Werkmakelaar-Oost kreeg maandag onaangekondigd de FIOD over de vloer. Het zou gaan om een onderzoek naar 'ondergronds bankieren', waarbij een Syriër, die vanuit hetzelfde gebouw werkt, mogelijk betrokken zou zijn.

Hossam Achour wist maandagochtend niet wat hem overkwam. De geboren Syriër werd 's ochtends in zijn woonplaats Deventer van bed gelicht door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). Hij moest mee naar het politiebureau. Daar werd hij urenlang ondervraagd over twee vrachtwagens die hij heeft verscheept naar zijn thuisland.

 1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

  Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

  Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.
 2. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
  Video

  Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

  Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer