Volledig scherm
© Ronald Hissink

Flinke opbrengst drukbezochte Boeldag in Bathmen

BATHMEN - De 44ste Boeldag in Manege ‘t Ruiterkamp in Bathmen heeft zaterdag 11.000 euro opgeleverd. De complete opbrengst van de rommelmarkt en veiling gaat naar het lokale verenigingsleven.

Van kekke schaaltjes, oude knuffels, kledingkasten en bureaustoelen, tot stripalbums, computerschermen en leeslampen. Je kon het zo gek niet verzinnen, of het stond wel ergens in de rijbak van manege ‘t Ruiterkamp. De indoor zandvlakte puilde uit van de spullen en de mensen.

Opknappertje
Zoals Gerrie en Jos Boerrigter. Zij zeulen met een hoekvormig kastje. „Een opknappertje”, zegt Gerrie. „Ik ga hem opschuren, en dan zetten we de televisie erop. Als-ie leuk wordt, tenminste.” En wat als het eindresultaat tegenvalt? „Dan slaan we hem op in de schuur en zetten we hem volgend jaar weer aan de straat.” Voor Gerrie en Jos Boerrigter is de Boeldag een jaarlijkse zoektocht naar dat ene opknappertje. „Zo hebben we ook eens zes stoelen gekocht. Die hebben we toen geschilderd, elke stoel in een andere kleur. Maar het was het niet; dus hebben we ze niet gehouden”, vertelt Jos. „Vervolgens gingen ze op de Boeldag wel mooi weg!”

Dertien ton
Jaarlijks wordt ongeveer zestig procent van de te koop aangeboden spullen verkocht. De rest gaat wordt gereycled of wordt naar de stort gebracht. De organisatie schat in dat er dit jaar ongeveer dertien ton aan spullen is overgebleven.

Volledig scherm
Manege 't Ruiterkamp, waar de Boeldag is © Pepijn van den Brink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer