Foei! In nieuw trainingscentrum in Bathmen tikt Ronnie Cellarius juist hondenbaasjes op de vingers

Verdorie, weer een kapotte slipper en kuilen in de tuin; veel honden drijven hun baasjes tot wanhoop. In Bathmen wordt dat gedrag in de nieuwe hondenschool van Ronnie Cellarius aangepakt. En wat blijkt? Het ligt vaker aan het baasje dan aan de hond.

Saar is een kruising tussen een teckel en een cocker spaniel én meestal ongehoorzaam. ,,Ze loopt me continue achterna en blaft als er honden voor het huis langs lopen. Ze kan frisbees leuk uit de lucht vangen, maar daar houdt het wel mee op’’, zegt haar baasje Claudia Struik.  

En dus riep ze de hulp in van Ronnie Cellarius, die haar direct een spiegel voorhield door te stellen dat veel baasjes zelf verantwoordelijk zijn voor de gedragsproblemen van hun hond. ,,Het gedrag is aangeleerd’’, zegt de hondenspecialist. Cellarius liet Saar naar het nieuwe hondenopleidingscentrum in Bathmen komen, dat na 2,5 jaar eindelijk klaar is. Op het veld aan de Looënkweg staan lichtmasten, er is een eigen parkeerplaats en een trimsalon. Na Deventer kan hij nu ook in Bathmen hondeneigenaren helpen met de gedragsproblemen van hun honden. En trimmen dus. ,,Veel honden laten zich niet zomaar even trimmen’’, legt Cellarius uit. ,,Via de trimsalon kunnen we gedragstrainingen en trimmen combineren.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer