Volledig scherm
Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. © Eigen foto

ForFarmers verplaatst activiteiten van Helmond naar Deventer

Veevoederbedrijf ForFarmers, dat zijn hoofdzetel heeft in Lochem,  gaat de productie van voer van de locatie in Helmond verplaatsen naar de fabrieken in Deventer, Almelo en het Duitse Rees. In Helmond wordt vooral voer voor rundvee en paarden  geproduceerd. 

De productie van paardenvoeders  wordt aan het begin van het vierde kwartaal 2019 overgenomen door de productielocatie Almelo. 

Uitgebreid

De productie van rundveevoeders zal worden verplaatst naar Deventer en Rees. Daarnaast wordt een deel van de productie  ondergebracht bij een derde partij. Op dit moment wordt de capaciteit van de fabriek in Almelo vergroot om de paardenvoederproductie te kunnen overnemen. Ook de capaciteit van de productielocatie Rees is uitgebreid. 

Besparingen

De beslissing om de productie in Helmond te stoppen ligt in lijn met de eerder dit jaar aangekondigde efficiencyplannen om 10 miljoen euro te besparen, meldt het bedrijf. Een en ander houdt in dat sommige fabrieken worden aangepast en gemoderniseerd. Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Helmond in de toekomst eventueel kan worden ingezet. Zo is in 2018 een bestaande fabriek in Deventer heropend om volledig te worden ingezet om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar rundvee- en geitenvoeders.

Arbeidsplaatsen

Voor de betrokken medewerkers (31) die op dit moment in Helmond werkzaam zijn, betekent dit dat de werkzaamheden op deze locatie verdwijnen. ForFarmers onderzoekt de mogelijkheden om de medewerkers werk op een andere locatie aan te bieden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer