Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Fors lagere zorgpremie Salland Zorgverzekeringen

Tegen de verwachting in verlaagt Salland Zorgverzekeringen de maandelijkse premie van het basispakket, met ruim elf euro. In 2018 kost het basispakket 101,50 euro per maand. De aanvullende pakketten blijven in prijs gelijk.

Vandaag valt bij ruim 52.000 verzekerden van Salland Zorgverzekeringen de nieuwe polis op de mat, en daarin staat goed nieuws. Zij gaan volgend jaar dik tien procent minder betalen voor hun zorgverzekering. Meevallers in de zorgkosten, dit en volgend jaar, leiden ertoe dat de regionale zorgverzekeraar zijn premie voor volgend jaar flink kan verlagen. Dat is opmerkelijk: het kabinet verwacht juist een gemiddelde stijging van zes euro, als gevolg van de landelijk hogere zorguitgaven. 

Regionale aanpak

En daarin zit 'm de crux, zegt commercieel directeur van Salland, Jos Peeters: ,,Onze regionale aanpak werpt namelijk zijn vruchten af." Omdat de verzekeraar zijn klanten én de regionale zorgaanbieders goed kent, kan het bijvoorbeeld efficiënt inkopen: welke zorg koop je waar in, en hoeveel. ,,En goede kwaliteit is uiteindelijk niet duurder." Salland maakt elk jaar zelf afspraken met huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen en ziekenhuizen in de regio. Het heeft in de regio contracten met onder meer het Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen, Isala en Rijnstate (Arnhem). 

Groei

Twee jaar geleden keerde vijftien procent van de verzekerden Salland nog de rug toe, nadat de verzekeraar een premiestijging presenteerde van dertien procent. Vorig jaar groeide Salland alweer wat, nadat het de premie gelijk hield terwijl veel andere verzekeraars hun premie juist toen omhoog gooiden. Daardoor behoort Salland nu al niet tot de duurdere verzekeraars.

Salland verwacht met de premiedaling dat het voor 2018 bij de goedkoopste zorgverzekeraars hoort. Om die reden wordt gerekend op een flinke groei van het aantal verzekerden. ,,Daar hopen we op, en we zijn daar ook organisatorisch op voorbereid", zegt Peeters. 

Duurder

Die groei moet overigens volledig komen van inwoners van Overijssel en Gelderland. Salland is het regionale 'merk' van verzekeraar Eno, en dat is er alleen voor inwoners van die twee provincies. Dat is wettelijk toegestaan. Voor inwoners van andere delen van het land heeft Eno het merk ZorgDirect. De premie daarvan daalt ook iets, maar die is met 113,50 wel een stuk duurder. Dat komt omdat mensen daarmee overal terecht kunnen voor zorg.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

Is Deventer blij met de jubileumkerstboom op de Brink?

  • Ja, het is een echte topboom! (86%)
  • Hij kan er zeker mee door. (6%)
  • Deventer verdient een mooier exemplaar. (4%)
  • Deze boom is het aanzien niet waard. (4%)
3504 stemmen