Volledig scherm
Kinderarts Hans van der Deure speelt samen met ex-patient Rivano Roeterdink. Foto: Ronald Hissink

Gamen vanuit ziekenhuisbed in Deventer

DEVENTER - Gamen vanuit het ziekenhuisbed. In het Deventer Ziekenhuis kan dat sinds vandaag. Daar werd een mobiele gamezuil gepresenteerd, waardoor vier patiënten tegelijk de nieuwste games kunnen spelen of Netflix kunnen kijken.

Volgens kinderarts Hans van der Deure is de aandacht voor tienerpatiënten hard nodig. ,,Voor de allerkleinsten is van alles geregeld. Die kunnen knutselen, of met LEGO aan de slag. Maar de pubers, met name die aan het ziekenhuisbed gekluisterd zitten, vallen een beetje buiten de boot. Die willen niet heel de dag naar de tv kijken. Voor hen is het ziekenhuis heel saai. Dat verandert nu ze kunnen gamen!”, zegt hij. Langzaam internet
De gamezuil, die van ziekenhuiskamer naar ziekenhuiskamer gereden kan worden, maakt een wereld van verschil, stelt de arts. ,,Ja, er was al internet. Maar wel vrij langzaam. Een serie kijken was dus lastig. En de schermen waren niet zo groot.” Rivano Roeterdink (16), die kampt met een darmziekte, is blij. ,,Ik verveelde me kapot in het ziekenhuis”, zegt hij. ,,Heel de dag teleshopping kijken, daar word je ook niet vrolijk van.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer