Gaslek winkelcentrum Keizerslanden in Deventer: alle klanten met spoed winkels uit en straat op

update & videoWinkelcentrum Keizerslanden in Deventer is vanmiddag korte tijd volledig ontruimd. In de Albert Heijn roken zowel medewerkers als klanten een gaslucht. Daarop is de brandweer gebeld.

Terwijl de supermarktmedewerkers zelf al de eigen winkel ontruimden, maakten de hulpdiensten de afzetting groter: het gehele winkelgebied werd ontruimd. Zo werden de klanten van de kapsalon naar buiten geleid terwijl de kleurspoeling nog in het haar moest trekken. ,,Ik heb nog tien minuten voordat het er uit moet", lachtte de klant met de handdoek om de haren.”

Volledig scherm
Met de handdoek op de haren vol kleurspoeling hopen dat de ontruiming snel voorbij is: want hoe gaat het anders met je haren? © Rens Hulman News United

In de Albert Heijn bleven de in allerijl achtergelaten mandjes en karretjes bij de kassa staan. Uiteindelijk heeft Enexis geen gas gemeten en is het winkelgebied met daarin onder meer Primera, opticien, Gall&Gall, Kruidvat, kapper, bakker en Etos weer vrijgegeven even na half vijf. 

In kapsalon Artistique is het even voor vijf uur alweer de gewoonste zaak van de wereld. Klanten worden geknipt, verf wordt uitgespoeld. ,,De klant die naar buiten moest met een kleurspoeling was net in de verf gezet", zegt een van de kapsters. ,,Dus dat ging gelukkig net goed. En we hadden een klant die half geknipt was. Maar ook dat komt goed. Gelukkig zat er niemand in folietjes waarmee het niet goed gaat als het te lang in de haren zit.”

Volledig scherm
De mandjes en karretjes vol boodschappen blijven staan bij de Albert Heijn op Keizerslanden in Deventer; de winkel is ontruimd. © Rens Hulman News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer