The Lemon Tree in Deventer ziet steeds meer ‘no-shows’ - gasten die niet komen opdagen - en mensen die een paar uur voor het tafelen annuleren.
Volledig scherm
PREMIUM
The Lemon Tree in Deventer ziet steeds meer ‘no-shows’ - gasten die niet komen opdagen - en mensen die een paar uur voor het tafelen annuleren. © kevin hagens /archief

Gasten blijven ondanks reservering weg uit restaurants; The Lemon Tree neemt maatregelen

Populaire restaurants in de regio balen van ‘no-shows’; gasten die wel reserveren, maar niet komen opdagen of een paar uur van tevoren een tafeltje annuleren. Eetgelegenheden in Deventer willen als maatregel een aanbetaling vragen. ,,We blijven onnodig met lege plekken zitten.’’

 1. Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’
  PREMIUM

  Tennis en golf in de lift door nieuwe lockdown: ‘Van ’s morgens­vroeg tot ’s avonds laat zijn we helemaal bezet’

  Nu we in de gedeeltelijke lockdown zitten, zijn tennis en golf haast de enige sporten die nog door kunnen gaan. Er wordt nog volop een balletje geslagen op de vele banen in de regio. In Olst, Deventer, Brummen en Lochem blijven de vaste leden gewoon komen. Er komt zelfs nieuwe aanwas bij. Dat er achteraf geen drankje gedronken kan worden, vinden de amateursporters wel een gemis.
 1. ‘Witwasgevaar’, NV Bergkwartier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’
  PREMIUM
  MET KLIKKAART: MOOISTE PLEKJES BERGKWARTIER

  ‘Witwasge­vaar’, NV Bergkwar­tier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’

  Flink wat Deventenaren droegen eind jaren 60 met een aandeel van 25 of 100 gulden een (bescheiden) steentje bij aan het herstel van het Bergkwartier. Voor honderden van die papiertjes is nu een ‘terugroepactie’ gaande vanwege - in theorie - witwasgevaar. De aandelen, die niet op naam staan, zijn nauwelijks geld waard. De emotionele waarde is wél groot. ,,Het is toch mijn bijdrage, hoe klein ook, aan het herstel van de stad. Ik hou het aandeel mooi.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer